Trouwfotograaf Botanische Tuin Leiden en Wassenaar | Maaike en Joost

Trouwfotograaf Botanische Tuin Leiden en Wassenaar | Maaike en Joost

Bruiloften / 10 januari 2021

CATEGORIEËN:

Trouwfotograaf in Coronatijd, juist extra bijzonder!

Vandaag was de laatste bruiloft voor mij van 2020, wat had ik er zin in! Ondanks het vreemde jaar, had ik toch veel hele mooie bruiloften mogen fotograferen als trouwfotograaf. Anders dan normaal, maar prachtig om dit vast te mogen leggen. Aangepast trouwen in verband met Corona had zelfs iets heel speciaals en intiem. De bruiloft van Maaike en Joost was ook aangepast van het originele schema, zelfs meerdere keren door de steeds wisselende maatregelen. De fotojournalistieke insteek helpt daar dan enorm bij, go with the flow and let the day unfold on it's own. De magische momenten en de intieme connectie komt ondanks de onzekere voorbereiding vanzelf naar boven drijven. Dat vast leggen is prachtig! Check hieronder snel de slideshow van deze prachtige dag.

 

Je trouwdag laten fotograferen door twee trouwfotografen

Dit hele jaar heb ik alle bruiloften altijd met een tweede fotograaf erbij gefotografeerd. Het is echt een meerwaarde voor de reportage, en ik wordt er altijd voor bedankt dat ik dit ook aanbied en aanbeveel. Uiteraard wordt er bij de bruid in de ochtend foto's gemaakt, dit krijgt de bruidegom natuurlijk achter te zien. De bruid krijgt op deze manier ook te zien hoe de voorbereidingen gingen bij haar aanstaande man. Daarna fotograferen we samen de dag verder en maken we aanvullende beelden voor een complete trouwreportage vanuit verschillende hoeken. 

Zelf begon ik met de trouwreportage in Leiden in het prachtige huis van de bruid en bruidegom. Maaike was net begonnen met haar haar en make-up, dus er was genoeg tijd om mooie shots in de ochtend te maken. De slaapkamer was er 1 uit een 4 sterren hotel, wat was dat gaaf om daar foto's te maken. Als er wat meer tijd in de ochtend is, geeft dit mooi de mogenlijheid om ook wat creatieve shots te maken!

Trouwfotograaf Leiden creatief shot van de bruid

Trouwfotograaf Leiden getting ready shot bruid

Trouwfotograaf Leiden bruid laatste details make-up

Trouwfotograaf Leiden bruid doet trouwjurk aan

Trouwfotograaf Leiden creatief shot aankleden bruid

Trouwfotograaf Leiden moeder helpt bruid met trouwschoenen aandoen

Trouwfotograaf Leiden bruid met bruidsmeisjes

Vandaag was Vicky mee om in de ochtend bij de bruidegom foto's te maken. Dat vind ik natuurlijk ook altijd erg leuk om achteraf te zien hoe het daar ging en wat er allemaal gebeurde. Bij de bruidegom is meestal wat minder tijd daar de bloemen en de auto geregeld moet worden. Natuurlijk ook een stuk rijden om de aanstaande bruid thuis op te halen. Ik vind het altijd super leuk als er aparte dingen gebeuren, de kunst is dan om door te blijven fotograferen. Dat had Vicky heel goed gedaan toen de poes langs kwam met de trouwschoenen aandoen!

Trouwfotograaf Leiden bruidegom aankleden

Trouwfotograaf Leiden bruidegom doet trouwschoenen aan

Trouwfotograaf Leiden bruidegom krijgt hulp met manchet knopen

Een echte "first Look" Trapscene door trouwfotograaf Leiden

Deze trap was echt perfect voor de traditionele trap scene: De bruidegom die zijn bruid komt ophalen en zijn aanstaande bruid die als een engel naar beneden komt om hem vervolgens liefdevol te groeten! Alle vrienden en familie stonden er omheen om dit mooie moment mee te maken, iedereen stond te genieten. Zo mooi ook om zo'n belangrijk moment vanuit twee punten te kunnen fotograferen. Echt een groot voordeel om met twee fotografen op je trouwdag aanwezig te zijn.

Trouwfotograaf Leiden first look trap scnene

Trouwfotograaf Leiden reactie bruidegom first look trap scene

Trouwfotograaf Leiden first look bruidspaar

Trouwfotograaf Leiden detail shot bruid schoenen in de trouwauto

Trouwfotograaf Leiden fotoshoot Hortus Botanicus in Leiden

Wegens de vele wijzigingen van het programma en het wisselende weer hadden we besloten om op de dag zelf aan te kijken waar we de fotoshoot zouden doen. Het was was gelukkig droog, maar best fris buiten. Een super leuk alternatief voor de een binnen fotoshoot kwam naar voren. Laten we aan de overkant van het huis, in de botanische tuin foto's maken. Dan wordt een fotoshoot natuurlijk nog persoonlijker en krijgt je uitzicht vanuit huis ineens een extra betekenis. In de auto had ik mijn favoriete lens al vorverward zodat deze niet zo erg zou beslaan als we de tropische kas in zouden gaan. We konden daardoor meteen beginnen en Maaike en Joost konden lekker genieten van elkaar. Heel natuurlijk hoe ze samen waren en dat maakte het heel leuk en makkelijk fotograferen.

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin buiten

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin bruidspaar buiten

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin binnen

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin in kas

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin in tropische kas

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin tropische binnen kas

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin binnen vijver

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin met uitzicht op hun huis

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin buiten in de tuin

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin buiten close-up

Trouwfotograaf Leiden botanische tuin bruidspaar onder boom

Trouwfotograaf Leiden fotografeerd ceremonie bij in Wassenaar

Na de fotoshoot was het tijd om naar Wassenaar te rijden voor de ceremonie bij Kasteel de Wittenburg. Een van de mooiste locaties in de regio, en extra sfeervol in de kerst periode met de mooi opgezette kerstbomen in de diverse ruimtes van het kasteel. De bruidegom stond zijn prachtige bruid al op te wachten in de trouwzaal van het kasteel, toen de bruid onder begeleiding van haar vader naar voren werd gebracht. Na een mooie ceremonie was er nog een moment om te proosten en een stukje taart te eten. Daarna nog een kort momente om een paar foto's in het kasteel te maken vordat het bruidspaar met alle ouders aan tafel gingen in het restaurant.

Trouwfotograaf Leiden trouwceremonie Wassenaar

Trouwfotograaf Leiden trouwceremonie Wassenaar eerste kus

Trouwfotograaf Leiden trouwceremonie Wassenaar ring moment

Trouwfotograaf Leiden trouwceremonie Wassenaar speech moment

Trouwfotograaf Leiden trouwceremonie Wassenaar taart aansnijden

Trouwfotograaf Leiden bruidspaar geniet samen van taart en bubbels

Trouwfotograaf Leiden kerst fotoshoot bruidspaar

Trouwfotograaf Leiden kerst fotoshoot bruidspaar kerstboom

Trouwfotograaf Leiden kerst fotoshoot bruidspaar kasteel trap

Trouwfotograaf Leiden kerst fotoshoot bruidspaar buiten

Trouwfotograaf Leiden kerst fotoshoot bruidspaar buiten bij licht lettersOpmerkingen


Check beschikbaarheid

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

RECENT POSTS


TERUG