St. Patrick's Day in Hoender en Hop Grote Markt Den Haag

St. Patrick's Day in Hoender en Hop Grote Markt Den Haag

Persoonlijk / 16 maart 2016

CATEGORIEËN: den haag, Grote Markt, hoender en hop, St. Patrick's Day

Op 12 maart 2016 werd in Hoender en Hop op de Grote Markt in Den Haag het Ierse St. Patricks Day gevierd. St. Patricks Day is een Ierse feestdag waarbij men de beschermheilige van het land, St. Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in DublinGroen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.

Uiteraard waren er bij deze viering ook mensen in het groen, er werd Guinness geschonken en speciaal voor deze dag stond er een overheerlijke ierse stoofschotel op het menu naast de mooie kaart die er altijd is. De avond werd musicaal gestart met mooi viniel van Ome Steef en om alles tot een geheel te maken was er ook een uitbegreide Whisky Tasting verzorgt door Sandro Bruti van Dramtune

Sandro die bekend staat om het organiseren van z'n magische muziek avonden door het samen brengen van muziekanten uit diverse landen van Europa had vandaag ook weer iets moois voor iedereen in petto. Het Ierse gezeldschap was speciaal voor deze festiviteiten uit Ierland overgevlogen om ons te verwarmen met hun traditionele Ierse folk songs. De muzikale helden van deze avond waren Olcan Masterson on whistles en flute, Brian Duffy vocals en gitaar, Dave Ellis op de bodhdran, whistles en mandolin en als laatste Victor Alexander op de accordion.

"Never forget where you came from" Na aankoop van m'n eerste spiegel reflex camera had ik nog een hoop te leren. Vol enthousiasme heb ik me verdiept in het technische aspect van fotograferen. Toen ik dit langzaam onder de knie begon te krijgen ben ik m'n camera mee gaan nemen naar Dramtune evenementen zoals als deze gehouden in het Westbroekpark. Daar heb ik Sandro leren kennen en zo is onze vriendschap ontstaan. Zijn liefde voor Ierland, whisky, eten, muziek, gezeligheid en warmte zijn slechts een aantal kenmerken waar Sandro om bekend staat. Deze avonden zijn een weerspiegeling van Sandro en zijn altijd boordevol mooie momenten. Hier heb ik het leren vangen van die speciale momenten geleerd en z'm enthousiasme voor m'n foto's van deze avonden heeft er mede voor gezorgt dat ik m'n passie ben achter na gegaan. Het is dus goed om af en toe stil te staan bij en terug te gaan naar de roots waar het allemaal begon en "never forget where you came from"

 

 

 Opmerkingen


Check beschikbaarheid

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

RECENT POSTS


TERUG