Little League 2016 Almere

Little League 2016 Almere

Persoonlijk / 15 mei 2016

CATEGORIEËN: Almere, KNBSB, Little League

The Baseball Dad

14 Mei was het zo ver, het KNBSB Little League toernooi in Almere. Na een selectie procedure in de zomer van afgelopen seizoen zijn een aantal jongens gekozen om bij de Future Stars te komen spelen. Dit is een vooropleidings team van de Tsunami uit regio Den Haag. Een groep kinderen zijn na deze selectie een winter lang iedere week trainen naast hun eigen team trainingen een stuk verder ontwikkeld. Deze trainingen werden voortgezet tijdens het seizoen op voorbereiding voor dit toernooi. 

Bij het verzamelen kon je toch wel wat spanning aflezen op de gezichten maar het was ook leuk om elkaar weer allemaal te zien. Een team coachen is niet altijd even makkelijk (spreek ik uit ervaring), het is dus een hele prestatie van de coach om een team te maken van 12 kinderen van verschillende clubs. De sfeer zat er al snel in en er werd een goede warming-up gedaan.

 

Lees hier een leuk stukje van vader Robbie:

 

Baseball Dad

“Lekker, lekker…..” was de reactie op mijn vraag hoe het was. Deze vraag stelde ik aan een “collega vader“ en hij volgde op een hand en een hug die we zojuist hadden gedeeld. Het was weer een mooi weerzien tussen de jongens en hun ouders van het honkbal selectieteam uit de regio Den Haag.

De Future Stars:

Afkomstig van verschillende clubs, gespot en geselecteerd, allen met hun eigen grillen en skills, waren de afgelopen maanden gekneed  door de maestro himself; Niels van der Lugt. Deze excentrieke, sympathieke Amsterdammer (zelf een succesvol honkballer in jongere jaren) is de specialist in talentherkenning, in mixen, prikkelen, shaken en klaarstomen! Zeg maar de masterchef van ons Future Stars baseballteam. I love it! 

Gespannen snuiten, geintjes links en rechts en goed voorbereiden. Zich afspelend in het decor van een ijzig koud honkbalterritorium in Almere. Ondertussen werd de tribune bevolkt met ouders en andere geïnteresseerden, terwijl een select groepje van baseball Dad’s zich verzamelden direct naast de dug-out van de tegen partij, ter hoogte van het eerste honk. Kennis, visie, wensen en complimenten begonnen we te delen, allen hopend voor al onze boys dat ze op het moment van balcontact zouden vlammen; swingen en raken, vangen en werpen!

Het werd een mooie dag, vol met vele super momenten en een geweldige sfeer. We zagen hoop, succes, we juichten en waren still bij een “net ff niet momentje”. Soms…. Soms leek het net of we zelf aan het spelen waren, door de energie die deze jongens ons gaven.

Het werd geen nummer één positie, maar we hebben zeker een nummer uno mentaliteit gehoord en gezien. Wat zijn we trots; wij de Baseball Dad’s.

(Dad) Robbie

 

Zie hieronder een fotoverslag van de twee gespeelde wedstrijden van de The Hague Stars.

 

 Opmerkingen


Check beschikbaarheid

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

RECENT POSTS


TERUG