Fat Freddy's Drop in Paradiso Amsterdam

Fat Freddy's Drop in Paradiso Amsterdam

Persoonlijk / 27 maart 2016

CATEGORIEËN: Amsterdam, Fat Freddy's Drop

Heb je ooit wel eens van Fat Freddy's Drop uit Wellington Nieuw Zeeland gehoord? Dan is dat echt wel de hoogste tijd. Oorspronkelijk is het een band die samen is gesteld eind jaren 90 door muzikanten uit andere bands in Nieuw Zeeland. Ze staan bekend om hun geheel eigen geluid door een mix van Dub, Reggae, Soul, Jazz, Rythem and Blues en Techno en hun improvisaties tijdens hun Live Shows zoals laatst in Paradiso Amsterdam. Na een keer een show van ze gefotografeerd te hebben voor een reggae websites was het management erg te spreken over de kwaliteit van foto's die ik leverde in de moeilijke lichtomstandigheden. Nu ieder jaar als ze terug keren naar Nederland wordt ik gevraagd als vaste fotograaf om een van hun show te komen fotograferen.

Veel bands gaan de studio in en schrijven hun nummers en gaan deze daarna promoten op tournee. Fat Freddy's Drop haalt z'n inspiratie uit hun tournees waar deze nummers ontstaan en tijdens live shows gespeeld worden. Na het vele malen spelen op tournee gaan ze de studio in en nemen ze de nummers op voor hun LP's/CD's. Na hun eerste single Midnight Marauders opnieuw werd uitgebracht onder andere in Europa verwierven ze hun bekendheid en sindsdien touren ze ieder jaar door Europa. Based on a True Story is hun eerste onafhankelijk gedistribueerde album dat de eerste plaats wist te bereiken met plaatverkoop in Nieuw Zeeland, tevens is het de het best verkochte album van een Nationale band.

27 en 28 Maart waren er twee geplande shows in Paradiso Amsterdam die binnen de kortste keren waren uitverkocht. De band heeft toen besloten om op 5 April weer terug te komen voor een extra showZeker de moeite waard om hun geweldige live show te bekijken. Voor een impressie van de show, neem dan even een kijkje bij de foto's.

 Opmerkingen


Check beschikbaarheid

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

RECENT POSTS


TERUG